Ексклюзиви
пʼятниця, 21 липня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ відповіли, чи будуть з осені нові удари по енергетиці

В ЗСУ відповіли, чи будуть з осені нові удари по енергетиці
РФ нарощуватиме далекобійну високоточну зброю. Фото: ДСНС

Восени російські окупанти можуть знову вдаватися до ударів по об'єктах енергетики України.

Цієї осені росіяни можуть системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає "РБК-Україна".

"Це не виключено, тому що об'єкти енергетики атакують не лише крилатими ракетами, але й дронами-камікадзе. Завжди ж дрони летіли по підстанціях. Ми бачимо, що дрон може величезної шкоди завдати, якщо влучає у вразливе місце", – сказав він.

У Росії триває будівництво заводів з виробництва FPV-дронів. Також іде нарощення виробництва "Ланцетів", які дошкуляють нашим засобам протиповітряної оборони та б'ють по військовій техніці.

"Бачимо, що виробництво ракет теж триває. Можливо, будуть якісь паузи для накопичення для удару. Але не забуваймо, що можливості Росії не безмежні. Потрібно задіювати весь санкційний тиск для того, щоби вони якнайменше отримували технологічних деталей для виготовлення цих ракет та дронів" – наголосив речник Повітряних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат пояснив, чому ППО не можна поставити подалі від населених пунктів

До того ж, росіяни хочуть збирати в себе іранські безпілотники Shahed. Йдеться не про виробництво з нуля, адже будуть поставки певних запчастин. Можливо, якісь деталі будуть виробляти в Росії, а решта приходитиме з Ірану. З огляду на це, Ігнат зазначив, що РФ нарощуватиме далекобійну високоточну зброю.

Речник зазначив, що противник також виготовляє літаки та гелікоптери, а отже РФ має можливість отримувати деталі, які не може виготовляти сама.

"Те, що вони будуть намагатися знову дошкуляти, можливо, якимись точковими ударами по якихось об'єктах паливно-енергетичного сектору – не можна відкидати. Тому нам потрібні усі методи, способи, усе наявне озброєння мобілізувати для того, щоби посилитись", – додав він.

Під час ракетної атаки Росії на Львів Збройним силам України вдалося знищити лише сім із 10 крилатих ракет "Калібр". Щоб було 10 збитих ракет із 10 Україні потрібні винищувачі F-16, заявив 6 липня Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ відповіли, чи будуть з осені нові удари по енергетиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути