вівторок, 17 січня 2023 13:37

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розказали, чи запускатиме Росія ракети з Середземного моря

В ЗСУ розказали, чи запускатиме Росія  ракети з Середземного моря
Російські окупанти навряд чи наважаться запустити ракети, які знаходяться на кораблях у Середземному морі. Фото: pixabay.com

Окупанти навряд стануть запускати у бік України ракети "Калібр", які знаходяться на кораблях ворога у Середземному морі.

Росіяни не наважаться зробити це через країни НАТО, заявив 17 січня спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Туреччина чітко дотримується Конвенції Монтре та не допускає ці кораблі далі через свої протоки", ‒ сказав він.

Зараз у Середземному морі знаходиться дев'ять ворожих кораблів. Зокрема п'ять носіїв ракет "Калібр", загальний залп яких становить 72 ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість російських "Калібрів" у Чорному морі наближається до рекордної ‒ є загроза ударів

Конвенції Монтре відновила суверенітет Туреччини над протоками з Чорного в Середземне море.

Ігнат додав, що Туреччина як регіональний лідер дотримується усіх правових норм.

"Те, що росіяни мають 72 ракети в Середземному морі не показник. Я хочу подивитися, чи ризикне хтось запустити через країни НАТО якісь там "Калібри". Я думаю, що навряд чи це реально", ‒ зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Росія вивела в Чорне море ракетні носії. Кремль готується до нових ударів по Україні. Росіяни думали й вивчали, як робити приховані пуски ракет. І їм це вдалося. Однак Збройні сили України також готуються. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

На 16 січня на бойовому чергуванні у Чорному морі було 17 ворожих кораблів. Серед них ‒ шість носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становив майже 30 ракет.

У Середземному морі учора також перебувало дев'ять ворожих суден. Зокрема п'ять носіїв "Калібрів" загальним залпом 72 ракети.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розказали, чи запускатиме Росія ракети з Середземного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути