субота, 19 березня 2011 12:32

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

В Японії у продуктах харчування виявили підвищений рівень радіації

В Японії у продуктах харчування виявили підвищений рівень радіації

У японських префектурах Ібаракі і Фукусіма, у відносній близькості від аварійної АЕС "Фукусіма-1" у деяких сільгосппродуктах, включаючи шпинат і молоко, виявлений підвищений рівень радіації. Проте, він не представляє небезпеки для здоров'я.

Про це заявив у суботу, 19 березня, генеральний секретар кабінету міністрів Юкіо Едано.

"Міністерство охорони здоров'я і праці проведе детальний аналіз і опублікує конкретні дані. Поки що це не становить небезпеки для здоров'я, тому я прошу ставитися до цих подій холоднокровно", - заявив Едано.

Він додав, що якщо рівень підвищиться, влада прийме негайні заходи, а також роз'яснив, що рівень радіації в молоці відповідає дозі, яку за діючими в Японії нормам може отримати людина в результаті сеансів флюорографії протягом року, а в шпинаті - однієї п'ятої цієї дози.

Зазначимо, у Японії триває напружена ситуація навколо аварійних АЕС. За останніми даними, найбільш небезпечна ситуація зберігається навколо третього енергоблоку японської АЕС "Фукусіма-1".

Зараз ви читаєте новину «В Японії у продуктах харчування виявили підвищений рівень радіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути