Ексклюзиви
середа, 24 січня 2018 18:47

В ЗСУ сформують більше 20 бригад територіальної оборони

В ЗСУ сформують більше 20 бригад територіальної оборони
В кожній області сформують бригади резервістів. Фото:Закарпаття онлайн

Генеральний штаб Збройних сил України планує протягом 2018 року перевести війська територіальної оборони на бригадну структуру.

За планом, загони оборони, які є у кожному районі чи місті будуть переформовані у батальйони та зведені у бригади, пише Ukrmilitary.

Таких бригад буде не менше однієї на область, а на загрозливих напрямках більше. Управління бригадами будуть здійснювати відповідні оперативні командування Сухопутних військ ЗС України.

До складу бригади територіальної оборони входитиме від 4 до 8 батальйонів ТрО, рота вогневої підтримки, рота протидиверсійної боротьби, мінометна батарея, підрозділи бойового і тилового забезпечення. Протягом 2018-2020 років планується озброєння бригад протитанковим озброєнням і 60-мм мінометами вітчизняного виробництва - по мірі їх виготовлення військовою промисловістю.

Бригади територіальної оборони будуть комплектуватися як військовослужбовцями кадру так і резервістами, які складатимуть основну чисельність і призиватимуться на службу у разі необхідності. Резервісти регулярно проходитимуть підготовку на навчальних зборах, а решту часу вестимуть звичайне цивільне життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі зброєю та котами - зворушливі фото зустрічі вдома 128-ї гірсько-піхотної бригади

Фіналом підготовки стане бойове злагодження та проведення бригадних навчань. Перші бригадні навчання планується провести вже у другій половині цього року.

При цьому в областях також залишаться окремі стрілецькі батальйони, що формуються обласними військовими комісаріатами та роти охорони військових комісаріатів.

Показали, як змінювалася українська армія за 26 років незалежності. Організаційно Збройні сили України поділяються на 3 види та 2 окремі роди військ та сил: сухопутні війська; повітряні сили; військово-морські сили; десантно-штурмові сили; сили спеціальних операцій.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ сформують більше 20 бригад територіальної оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути