четвер, 21 січня 2010 10:09

В Венесуелі літак віце-прем"єра Болівії зіткнувся з російським Іл-76

В Венесуелі літак віце-прем"єра Болівії зіткнувся з російським Іл-76

У міжнародному аеропорту Каракаса (Венесуела) зіштовхнулися літак віце-президента Болівії Альваро Гарсії і російський Іл-76. Про це 20 січня повідомив президент Венесуели Уго Чавес.

За інформацією Чавеса, інцидент стався в понеділок, 18 січня. Літак болівійського віце-президента, який повертався з Гаїті, куди він привіз гуманітарну допомогу, злітав з аеропорту Каракаса, коли у лайнера відмовили всі електросистеми. У результаті некерований літак врізався в Іл-76. Жертв, підкреслив венесуельський лідер, вдалося уникнути.

"Під ухилом лайнер продовжував рухатися за інерцією прямо на російський літак Іл-76, люди, які перебували, на полі намагалися зупинити його, підставляючи гальмові колодки під колеса, проте запобігти легкому зіткненню не вдалося", - розповів президент.

"На щастя, нічого страшного не сталося і літаки отримали незначні пошкодження", - повідомив Чавес і зазначив, що встановлений Венесуелою та Росією повітряний міст з Гаїті продовжує діяти.

В аеропорту Венесуели перебувають два російських Іл-76, які доставляють гуманітарні вантажі з цієї латиноамериканської країни на Гаїті, що постраждав від руйнівного землетрусу в ніч на 12 січня. Як видно, один з цих літаків і був пошкоджений в результаті зіткнення, про який розповів Чавес.

Лента.ру, ТСН

Зараз ви читаєте новину «В Венесуелі літак віце-прем"єра Болівії зіткнувся з російським Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути