середа, 10 березня 2010 17:14

У Венесуелі висох найвищий у світі водоспад

У Венесуелі висох найвищий у світі водоспад

Найвищий у світі водоспад Анхель (Angel), розташований на території національного парку Канайма на півдні Венесуели, перетворився практично на струмок через небувалу посуху.

"Води немає. Це схоже на те, як якби посередині стіни вашого будинку стікала тонка цівка води, наче нитка, якою зашивають одяг", - розповів Хоіль Берналь, гід, який проводить екскурсії по парку Кайнама.

Період з грудня по березень традиційно найбільш посушливий у Венесуелі, і в цей час обсяг води, що проходить через всесвітньо відомий водоспад, завжди зменшується. Але, підкреслює Берналь, такого лиха, як цього року, не було ніколи.

З грудня 2009 року через вплив кліматичного феномена Ель-Ніньйо жодної краплі дощу не пролилося на скелю Ауянтепуі (Auyantepui, в перекладі з мови корінного населення цих місць "Гора диявола"), з якої спадає Анхель.

Засуха, яку президент Венесуели Уго Чавес охарактеризував як найгіршу в країні за останні 100 років, призвела до того, що практично всі річки в околицях водоспаду обміліли. Зокрема, несудноплавною стала річка Чурун, за якою раніше добиралися до найвищого водоспаду планети екскурсійні групи.

Тепер туристи, охочі подивитися на водоспад Анхель, який у 2007 році боровся - на жаль, безуспішно - за статус одного з семи нових чудес світу, можуть наблизитися до цього прекрасного творіння природи лише на вертольоті.

Висота найвищого у світі водопаду складає 980 метрів, висота падіння води - 807 метрів. Рішенням ЮНЕСКО водоспад був в 1994 році внесений до переліку об"єктів Всесвітньої спадщини.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі висох найвищий у світі водоспад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути