Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2018 11:53

В уряді розказали, чи вплине підвищення ціни на газ на розмір субсидій

В уряді розказали, чи вплине підвищення ціни на газ на розмір субсидій
Павло Розенко вважає, що рішення щодо підвищення ціни на газ має прийматися після внесення змін до системи субсидій. Фото: kmu.gov.ua

Після ймовірного підвищення ціни на газ розмір платежів за житлово-комунальні послуги для отримувачів субсидій не зміниться.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запевняє, що отримувачі субсидій платять і платитимуть фіксовану суму. Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV.

"Ті люди, які будуть відчувати, що вони не в змозі самостійно повністю платити за житлово-комунальні послуги або газ, мають звернутися до управління соцзахисту і оформити субсидію", - наголосив Розенко.

За його словами, будь-яке рішення щодо зміни ціни на газ має прийматися після внесення змін до нової системи субсидій. Таким чином, коли будуть вирішені актуальні для громадян проблеми, можна буде розглядати питання про зміну ціни на газ.

"Є відповідні доручення і урядового комітету, який я очолюю, і прем'єр-міністра і я сподіваюся, що найближчим часом Мінсоцполітики виконає їх і до системи субсидій будуть внесені необхідні корективи", - пояснив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр пояснив, що буде з ціною на газ

Одна із вимог МВФ до України - підвищити ціну на газ для населення на 60-70%. Уряд запропонував компроміс – підвищити вартість блакитного палива на 20-25%.

Місія МВФ перебуватиме у Києві з 9 по 16 вересня.

Зараз ви читаєте новину «В уряді розказали, чи вплине підвищення ціни на газ на розмір субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути