середа, 16 грудня 2009 09:57

В Україні з"явиться 10 нових корветів

В Україні з"явиться 10 нових корветів

Згідно з програмою створення кораблів класу "корвет", на Чорноморському суднобудівному заводі (ЧСЗ) до 2026 року планується збудувати 10 кораблів класу "корвет".

Про це повідомив на прес-конференції директор департаменту розробок і закупівлі озброєнь і військової техніки Міністерства оборони України Володимир Грек.

За його словами, перший корабель має бути збудований до кінця 2012 року, а загалом до 2017 року планується завершити будівництво чотирьох корветів.

"У будівництві кораблів братимуть участь близько 30 вітчизняних підприємств. Озброєння для українських корветів поставлятимуть французькі компанії DCNS, MBDA, Eurotorp", – уточнив Грек.

При цьому він зазначив, що для Міноборони дуже важливою є згода компанії "Смарт-холдинг", яка є основним акціонером Чорноморського суднобудівного заводу, будувати перший корабель впродовж 6 місяців без попередньої оплати.

"Ми чудово розуміємо ризик несистемного фінансування цього проекту з боку держави. Те, що "Смарт-холдинг"" узяла на себе відповідальність за фінансову підтримку будівництва, стало одним із найважливіших чинників при визначенні переможця конкурсу на будівництво корвета", – сказав Грек.

Також він повідомив, що наступного року на виконання робіт з будівництва першого корабля з державного бюджету буде виділено близько 180-200 млн грн.

За його словами, прогнозна ціна першого корабля становить від 200 до 300 млн євро.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Україні з"явиться 10 нових корветів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути