Ексклюзиви
середа, 13 травня 2009 15:26

В Україні зростає рівень злочинності (Опитування)

В Україні зростає рівень злочинності (Опитування)

14% опитаних вважають, що правоохоронці здатні забезпечити гідний захист населення

Українці відчувають збільшення рівня злочинності в умовах кризи, але при цьому вважають, що органи внутрішніх справ здатні протидіяти їй.

Про це свідчать результати спільного дослідження Європейського інституту інтеграції та розвитку (ЕІІР) та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Українці - проти вільного продажу травматичної зброї

Зокрема, на думку 29% опитаних українців, рівень злочинності після початку кризи в їхньому регіоні "дещо підвищився", 16% повідомили про його значне підвищення. Водночас, 39% респондентів висловили впевненість, що рівень злочинності "залишився незмінним".

Тільки 8% і 2% опитаних зазначили, що кількість злочинів у їхньому регіоні в кризові часи "дещо зменшилася" і "значно зменшилася". Майже 6% не мали відповіді на це питання або відмовилися відповідати.

Крім того, 70% респондентів вважають, що міліція здатна протидіяти зростанню злочинності і підтримувати порядок в умовах кризи. Зокрема, про свою абсолютну впевненість заявили 40% опитаних. 30% відповіли "скоріше можуть". Для 4% важко було точно оцінити свої надії на МВС.

Водночас, "скоріше не впевнені в тому, що правоохоронці здатні забезпечити гідний захист населення 14% опитаних українців і 11% упевнені, що МВС не може захистити їх. У 1% респондентів не було відповіді на це питання.

При цьому переважна більшість українців виступають проти вільного продажу і використання травматичної зброї. Відповідь "повністю не підтримую" дали 65% громадян. "Скоріше не підтримують" масове озброєння населення 11% респондентів. Лише 12% і 9% "повністю підтримують" і "скоріше підтримують" цю ідею. Важко було відповісти 3% громадян.

При цьому негативно до вільного використання зброї поставилися як жителі міст, так і сіл - 76% і 75% відповідно. Серед прихильників використання зброї найбільша кількість чоловіків - 33% опитаних. Не підтримують цю ідею 85% жінок.

Дослідження проводилося методом телефонного інтерв"ю з 6 по 10 травня 2009 року серед населення України віком від 18 років. Опитування проводилося у 68 населених пунктах у всіх областях України та в Автономній Республіці Крим.

Як повідомлялося, рівень злочинності в Україні досяг своєї критичної точки і представляє реальну загрозу суверенітету держави, заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Степан Гавриш.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростає рівень злочинності (Опитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути