пʼятниця, 18 травня 2018 13:07

В Україні зросла тривалість життя

В Україні зросла тривалість життя
Зараз українці в середньому живуть 72 роки Фото: gdb.rferl.org

В Україні чоловіки стали жити на півтора роки довше, жінки - на 2,5 роки.

Середня тривалість життя у жінок в Україні з 1990-го по 2016-й зросла з 74 до 77 років, а у чоловіків - з 65,2 до 67 років, за даними американського Інституту оцінки показників здоров'я при Вашингтонському університеті, пише "Укрінформ".

За даними українського Інституту демографії при НААН, тривалість життя українців теж зросла, але трохи менше. Для чоловіків приріст становить 1,2 року, для жінок - 1,7 року.

"У нас зараз немає адекватних даних. По-перше, 16 років у нас не проводили перепис населення. По-друге, частина територій окупована, тому невідомо, як там реєструється смертність, народжуваність, міграція тощо. Це теж впливає на точність дослідження тривалості життя. Якщо, приміром, на Донбасі не надають дані про смертність, то це штучно підвищує показник тривалості життя", - каже науковий співробітник Інституту демографії та наукових досліджень НААН України Павло Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожний шостий водій засинає за кермом - дослідження

Найдовше живуть українці із західних регіонів. У Чернівецькій області середня тривалість життя чоловіків становить 68,5 року, а в Тернопільській - 68,4 року. Найдовша тривалість життя у жінок з Львівщини - 78,1 року та Волині - 77,5 року.

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун поділилася порадами щодо боротьби зі стресом. До нього можуть призводити перевантаження на роботі, негаразди в сім'ї чи інші регулярні проблеми.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросла тривалість життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути