понеділок, 09 серпня 2021 16:25

В Україні зміни клімату відчуваються швидше, ніж будь-де - посол Великої Британії

В Україні зміни клімату відчуваються швидше, ніж будь-де - посол Великої Британії
Це виклик для усіх - почати говорити про кліматичні зміни доступною мовою, так, щоб було зрозуміло, як це стосується щоденного життя, висловила думку посол. Фото: ВВС

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс розповіла про співпрацю між Британією та Україною у сфері змін клімату. Також зазначила, що зміни довкілля в Україні відчуваються найбільше. Такі заяви зробила в інтерв'ю ВВС.

"Результати змін клімату відбиваються на Україні швидше, ніж у багатьох інших країнах світу. Не знаю, наскільки українці усвідомлюють те, що пропорційно температура зростає в Україні швидше, ніж будь-де у світі. Є прямі наслідки для аграрної галузі, урожайності сільськогосподарських культур, а також у вигляді надзвичайних природних ситуацій, як-от повені. Нещодавно я спеціально відвідала південний захід України, поспілкувалася з жителями регіонів, постраждалих від повеней. Ми говорили також і про вирубування лісів у цьому регіоні, які стали однією з причин повеней, а також зростання температур", - заявила посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ подаватиме Януковича в міжнародний розшук

На місцевому рівні починають розуміти, що треба робити, сказала посол. "Але комплексного розуміння зв'язку між цими подіями та змінами клімату ще немає. Коли я починаю говорити із фермерами про те, як вищі температури впливають на їхній урожай, про те, що температури влітку вже сягають 40 градусів, тоді як зазвичай вони не перевищували 30 градусів, про те, як повені регулярно знищують домівки й посіви, тут вже починається розмова. Тому що це те, з чим люди стикаються щодня", - розказала Сіммонс.

Це виклик для всіх - почати говорити про кліматичні зміни доступною мовою, щоб було зрозуміло, як це стосується щоденного життя, висловила думку посол. Додала: "І про це ми говоримо з міністерством енергетики - про проблеми, які мали, про помилки, що зробили, і як досягти того, де ми є зараз. Британія є однією з найуспішніших країн у світі, коли йдеться про диверсифікацію джерел постачання енергоресурсів".

7 серпня водії на трасі Одеса - Миколаїв повідомили про град і сніг і масово публікували фото й відео з місця події в соцмережах. За словами очевидців, негода повалила кілька дерев. Автомобілі затримувалися в заторах.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зміни клімату відчуваються швидше, ніж будь-де - посол Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути