четвер, 17 лютого 2022 12:21

В Україні зареєстрували ще одні пігулки проти Covid-19

В Україні зареєстрували ще одні пігулки проти Covid-19
"Паксловід" - це ще один препарат для амбулаторного лікування Covid-19 в Україні. У першу чергу він призначений для пацієнтів з груп ризику, які мають протипоказання до вакцинації. Фото: pixabay.com

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало препарат "Паксловід" для лікування пацієнтів хворих на коронавірус. Ліки пройшли усю експертизу в Україні та схвалені до використання.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу 17 лютого.

"Препарат "Паксловід" призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого", - пояснив Ляшко.

Виробником препарату є компанія Pfizer. МОЗ підписало контракт з нею на постачання в Україну 300 тис. курсів "Паксловіду", додав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус не відступає - за добу понад 30 тис. хворих

"Оскільки лікарський засіб вже допустили до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік постачання препарату в Україну, про який поінформує додатково", - сказав він.

Ляшко нагадав про наявність в Україні іншого профілактичного засобу для зниження ризику важкого перебігу Covid-19.

"Це вакцини проти коронавірусу - Moderna, Pfizer, CoronaVac. Які є в доступі в кожному пункті щеплення та центрі масової вакцинації для всіх охочих старше 12 років", - додав він.

Раніше в Україну прибуло 60 тис. із 300 тис. законтрактованих курсів "Молнупіравіру" - першого препарату для лікування Covid-19 в Україні.

Противірусні препарати "Молнупіравір" та "Паксловід" прямої дії. Запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик важкого перебігу хвороби. Препарати випускаються у формі пігулок, які не мають особливих вимог зберігання.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зареєстрували ще одні пігулки проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути