четвер, 28 грудня 2023 13:10

В Україні видаватимуть нові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію авто - в МВС назвали дату

В Україні запроваджують посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу нового зразка.

Ці документи матимуть додаткові елементи захисту для зменшення ризику їх підробки. Відповідна постанова Кабміну набула чинності 26 грудня. Про це повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ.

Нові посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу мають додаткові елементи захисту. Зокрема, захисне покриття бланків матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті. Він міститиме посилання на електронний сервіс на вебсайті Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва.

Автор: facebook.com/hsc.gov.ua
  В Україні впроваджують нові документи для водіїв
В Україні впроваджують нові документи для водіїв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З якого віку можна сідати за кермо авто - інфографіка

"Такий посилений захист суттєво знизить ймовірні підробки. Також в режимі онлайн дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу", - зазначили в МВС.

Зараз у Головному сервісному центрі МВС працюють над впровадженням захисних елементів як на посвідченні водія, так і свідоцтві про реєстрацію.

Сервісні центри МВС нині видають бланки цих документів наявного зразка до повного витрачення. Як тільки вони закінчаться, але не пізніше 1 серпня 2024 року, громадянам видаватимуть посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію з додатковими елементами захисту.

"Громадяни можуть продовжувати користуватись посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, які видавались раніше. Ці документи чинні впродовж строку, на який їх було видано та обмінювати їх можливо виключно за власним бажанням. Вартість, а також строк дії нових посвідчень водія не зміняться", - йдеться у повідомленні.

Кабінет міністрів затвердив порядок, як українці можуть скласти теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без навчання в автошколі.

Майбутні водії мають вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію.

Зараз ви читаєте новину «В Україні видаватимуть нові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію авто - в МВС назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути