Ексклюзиви
середа, 12 червня 2019 16:56

В Україні посилять боротьбу з контрабандою

В Україні посилять боротьбу з контрабандою
СБУ впродовж 2 тижнів має продемонструвати перші результати боротьби з контрабандою.

Олександр Данилюк та Іван Баканов домовилися посилити боротьбу з контрабандою. Також вони обговорили активізацію протидії СБУ спробам дестабілізувати ситуацію в Україні.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк 12 червня провів робочу нараду з виконуючим обов'язки голови Служби безпеки України (СБУ) Іваном Бакановим, повідомляє оперативний штаб РНБО.

Під час наради йшлося про необхідність посилення боротьби з контрабандою. Данилюк і Баканов обговорили активізацію протидії СБУ спробам дестабілізувати ситуацію на сході та півдні України, зокрема, у частині попередження терористичних актів на об'єктах критичної інфраструктури, та визначили спільні кроки в цьому напрямі.

22 травня президент Володимир Зеленський призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України. Баканов не виключає можливості очолити СБУ. За словами т.в.о. голови СБУ, йому невідомо, чи подавав президент його кандидатуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський чекає на оперативний звіт нового керівництва СБУ

Також Іван Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до важливої та секретної інформації після його призначення в СБУ.

"Насправді, звання лейтенанта не дає абсолютно ніяких кар'єрних преференцій. Воно потрібно для того, щоб ця людина в правоохоронних органах мала доступ до інформації, секретної інформації. І цим пояснюється звання лейтенанта. Це не високе звання, і воно ніяк не вплине ні на його доходи, ні на його кар'єрне зростання. Це звання має у нього бути, щоб він мав доступ до необхідної інформації", - сказала прес-секретар президента Юлія Мендель.

"Прийняте рішення про звільнення 5 керівників регіональних управлінь Служби безпеки України, які відзначилися, грубо кажучи, у негативному плані в сенсі явища, пов'язаного з контрабандою", - повідомив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка.

Зараз ви читаєте новину «В Україні посилять боротьбу з контрабандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути