Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2017 07:00

В Україні побудують ферму для розведення африканського сома

В Україні побудують ферму для розведення африканського сома
Державне підприємство "Свервіс" планує побудувати інноваційну ферму для розведення товарного африканського сома в Київській області Фото: hyser

У Київській області планують побудувати ферму для розведення товарного африканського сома, який є одним з найбільш перспективних видів риби для дистрибуції на українському ринку.

Государственное підприємство "Свервіс" обрало для розведення цей вид риби через високі смакові якості і роздрібну вартість.

За даними Держрибагентства, ферма площею 1000 м2 зможе виробляти від 120 до 240 т риби на рік. Для того, щоб виростити таку ж кількість риби у відкритих водоймах, необхідно не менше 150 га водної поверхні. Щотижня ферма буде виробляти до 4 тис кг риби, повідомляє finance.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Містяни платять гроші, щоб подоїти кіз та покопати картоплю

"Ферма стане першим в Україні індустріальним аквакультурним об'єктом по вирощуванню африканського сома з використанням технології інтенсивного рибництва РАС (рециркуляційна аквакультурного система), одним з найсучасніших рибних підприємств в країні, наочно демонструючи потенціал і можливості цього виду фермерства. Перша черга ферми буде містити 4 модуля по 50 т продукції на рік", - йдеться в повідомленні.

Процеси на фермі будуть автоматизовані: на ній буде працювати всього 2 робочих.

Наступним кроком стане облаштування цеху для переробки риби - філетирування, копчення, в'ялення, це дозволить підвищити прибутковість виробництва.

На Полтавщині через поширення африканської чуми спалили 2693 свині. Хвороба поширилася на ферму "Плехів Агро" в селі Плехів Оржицького району. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Загальна вага спалених свиней - 196 т. 165 голів - свиноматки загальною вагою 38 т.

Зараз ви читаєте новину «В Україні побудують ферму для розведення африканського сома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути