Ексклюзиви
неділя, 01 березня 2009 15:17

В Україні ліквідують 13 банків

Газета Дело повідомляє найближчу ліквідацію 13 банків на території України. Як повідомляє видання, у чотирьох кредитно-фінансових установах процедура ліквідації знаходиться в завершальній стадії.

Мова йде про закриття найближчим часом АБ Аллонж, українського банку Відродження, Донвуглекомбанку, а також банку Україна.

У той же час у стадії реорганізації знаходиться Факторіал банк в Харкові, якому НБУ видав дозвіл на входження до складу київського СЕБ банку на умовах безбалансового ведення.

Разом з тим в даний час введена тимчасова адміністрація в 8 українських банках, де на найближчі пів року заморожені виплати за вимогами кредиторів. Це Промінвестбанк, Укрпромбанк, Національний кредит, Причорномор"я, Київ, а також Надра, Західінкомбанк і Одеса-Банк.

Нагадаємо, що з вересня 2008-го року НБУ рефінансував українські банки більш ніж на 34 млрд гривень, а також ввів тимчасове правління або своїх кураторів в ряді проблемних банків, серед яких Промінвестбанк, банк Надра, Укрпромбанк.

Втім, навіть незважаючи на дію Нацбанку, перспективи багатьох українських банків оцінюються як негативні. Так, авторитетне міжнародне рейтингове агентство Fitch зокрема присвоило негативний рейтинг таким банкам як VAB-банк, Кредитпромбанк, Родовід, Укргазбанк.

Нагадаємо, що НБУ пропонує рекапіталізувати Родовід Банк. Про це повідомив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.

Як повідомлялося, НБУ в 2009 році прийняв рішення про виділення рефінансування 20 банкам на 15 млрд грн. 8 млрд грн вже отримані комерційними банками, про рефінансування ще на 7 млрд грн прийнято відповідне рішення.

За матеріалами: NEWSru.com
Зараз ви читаєте новину «В Україні ліквідують 13 банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути