середа, 13 березня 2013 13:05

В українських бібліотеках почали видавати на руки електронні книги

Електронні книги, так звані "рідери" з творами англійською мовою можна тепер брати по читацькому квитку в бібліотеках України. Книги видають без кабеля аби ніхто нічого не завантажив і не стер. Їх потрібно приносити в бібліотеку по мірі розрядки акумулятора, але не рідше ніж раз на місяць. Додаткової плати за користування технікою не збирають.

Автор: Фото: Андрій Янович
 

"Електронні книги для бібліотек передало Посольство США в Україні в рамках програми "Вікно в Америку". Однакову кількість книг – по п?ять штук, з одинаковим набором творів мають зараз 29 бібліотек в нашій країні. Переважно там художня література – "Том Соєр" "Мауглі", "Тарзан", "Чарівник країни Оз", "Віднесені вітром". Недавно додали історичні документи – Декларацію незалежності США та Біль про права Лінкольна. Є ще словникові ігри та Оксфордський словник", ? розповідає Gazeta.ua керівник інформаційного центру "Вікно в Америку" при Тернопільській обласній бібліотеці для молоді Ірина Драч.

Від часу появи "рідерів" в бібліотеці Тернополя ними вже скористалося кількадесят людей.

Автор: Фото: Андрій Янович
 

"Для того аби взяти електронну книгу додому, потрібно бути користувачем нашої бібліотки. Плата за читацький квиток – 10 грн. в рік для учнів та студентів і 15 грн. для дорослого. Наразі всі хто брав техніку – повертали її. Правда, тим хто раніше довго не приносив паперових книг, електронних не видаємо", ? продовжує бібліотекар.

Окрім "рідерів" бібліотека отримала від посольства ще й два айпади. Однак додому їх не дають. Ними можна користуватися тільки в бібліотеці.

Автор: Фото: Андрій Янович
 

Зараз ви читаєте новину «В українських бібліотеках почали видавати на руки електронні книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути