пʼятниця, 28 травня 2021 11:45

В Україні стрімко зросла кількість дитячих самогубств: цифри шокують

В Україні стрімко зросла кількість дитячих самогубств: цифри шокують
В Україні суттєво збільшуються випадки дитячих самогубств. Фото: pixabay.com

Від початку 2021 року в Україні зафіксовано 126 випадків самогубства поміж дітей і підлітків. За весь 2020 рік зареєстровано 123 самогубства.

"Занепокоєна частими трагічними випадками, зокрема суїцидами, які останнім часом трапляються серед дітей і підлітків. ЗМІ регулярно інформують про трагічні випадки з дітьми", - пише уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мінську 17-річний підліток, на якого завели справу про масові мітинги, скоїв самогубство

Причини й обставини спроб самогубств є різними: сварки з батьками, доведення дітей до самогубства через соцмережі, булінг, нерозділене кохання, розлучення батьків тощо.

Вона закликала центральні органи виконавчої влади: Міністерство соціальної політики, Міністерство освіти й науки, Міністерство охорони здоров'я, органи Національної поліції об'єднати зусилля щодо заходів, спрямованих на запобігання трагічних випадків.

"Звертаюся до керівників органів опіки й піклування, соціальних служб із вимогою відповідальніше ставитися до виконання своїх повноважень із захисту прав дітей. Адже це може врятувати здоров'я та життя дитини", - додала Денісова.

15-річна Вікторія із Запоріжжя вкоротила собі віку 4 квітня. У зашморгу доньку у власній кімнаті знайшла її мати. 21 квітня в мережі з'явилася передсмертна записка школярки. У ній дівчина розповіла про цькування з боку вчителів та однолітків, зазначивши їхні імена. Також у записці зазначається, що в гімназії проводили опитування щодо булінгу, і вона єдина вказала на проблему. Але в підсумку весь клас списав це на жарт. І на це ніхто не звернув увагу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стрімко зросла кількість дитячих самогубств: цифри шокують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути