середа, 13 жовтня 2021 10:13

В Україні стартував конкурс робітничих професій WorldSkills

В Україні стартував конкурс робітничих професій WorldSkills
"Метінвест" - генеральний партнер WorldSkills Ukraine з моменту заснування конкурсу в 2016

У Маріуполі закінчився перший відбірковий день конкурсу робітничих професій WorldSkills Ukraine для молодих фахівців і школярів.

Змагання відбудуться за 18 компетенціями, суть завдань - дати можливість учасникам продемонструвати свої практичні навички у встановлений час.

У рамках конкурсу викладачі закладів профтехосвіти Маріуполя, Запоріжжя та Кривого Рогу зможуть підвищити свою кваліфікацію на підприємствах "Метінвесту" та взяти участь у конференціях.

Крім того, на учасників регіональних конкурсів з вересня 2021 року чекають майстер-класи з виконання конкурсних завдань, екскурсії на підприємства та зустрічі з топ-менеджерами групи.

А школярі 8-х та 9-х класів у Маріуполі, Запоріжжі та Кривому Розі у жовтні зможуть взяти участь у профорієнтаційній програмі Steel Craft: спробувати себе у робітничій професії.

Гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що група послідовно займається реформою технічної освіти в країні, вона за 15 років роботи вклала у сферу освіти 180 млн грн.

"Сьогодні Worldskills Ukraine - не просто конкурс професійної майстерності, це ще й відмінна можливість для всіх, хто хоче розвиватися в професії, знайти роботу, побудувати кар'єру в найкращих компаніях країни. Майбутнє української промисловості - за тими, хто сьогодні тільки робить перші кроки в професії... Саме тому група "Метінвест" підтримує багато освітніх проектів для молоді... Ми прагнемо якомога раніше виявляти потенціал молодих фахівців і дати їм можливість розвиватися. Саме тому виступає генеральним партнером Worldskills Ukraine", - наголосив Риженков.

Worldskills Ukraine - частина міжнародного конкурсу Worldskills International, який називають Олімпійськими іграми для студентів та працівників віком 18-22 роки. В Україні конкурс проводять вже п'ять років поспіль.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартував конкурс робітничих професій WorldSkills». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути