понеділок, 24 січня 2022 18:34

В Україні підтвердили новий випадок поліомієліту

В Україні підтвердили  новий випадок поліомієліту
В Україні підтвердили новий випадок поліомієліту. Ліків від зазначеної хвороби не існує, єдиний захист - це вакцинація. Фото: phc.org.ua

В Україні підтвердили новий випадок поліомієліту 24 січня.

Захворів дворічний хлопчик у родині на Закарпатті. Зразок від хворого подібний до тих, що були вже визначені восени на Рівненщині, повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ України.

"24 січня Регіональна референс-лабораторія ВООЗ у Гельсінкі підтвердила дериват вакцинного поліовірусу типу 2 у зразку від 2-річної дитини з України", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті вже в п'ятьох дітей підтвердили поліомієліт

У хлопчика з Закарпаття симптоми захворювання з'явилися 13 грудня 2021 року. У лікарню Львова він потрапив із іншим захворюванням. 24 грудня дитина вже мала ознаки млявого нижнього парапарезу (неврологічний синдром, що вражає дві кінцівки, - Gazeta.ua).

Зі слів матері, дитина не щеплена через відмову батьків. Контактів із дітьми, які нещодавно отримали щеплення, не було. Дитина проживає в сім'ї одна, рідних братів і сестер не має. Сім'я проживає в окремому будинку, умови проживання задовільні, водопостачання децентралізоване.

Розслідування можливого джерела інфекції триває.

Це вже другий підтверджений випадок поліомієліту, спричинений дериватом вакцинного поліовірусу типу 2 в Україні. Перший випадок підтвердили у 17-місячної дівчинки з Рівненщини. Дитина також була невакцинована через відмову батьків. Пізніше стало відомо, що в цій родині захворіли ще шестеро дітей.

Фахівці нагадують, що ліків від зазначеної хвороби не існує, єдиний захист - це вакцинація. Якщо дитина не вакцинована або вакцинована не повністю, вона має ризик отримати параліч, з яким вона житиме до кінця життя.

Зараз ви читаєте новину «В Україні підтвердили новий випадок поліомієліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути