неділя, 06 вересня 2020 15:13

В Україні штрафуватимуть водіїв з 3D-номерами

В Україні штрафуватимуть водіїв з 3D-номерами
3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам. Фото: Reuters

В Україні водіїв з 3D-номерами будуть штрафувати, оскільки подібні номери не відповідають встановленим вимогам та нормам.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Державні номерні знаки виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або листової сталі. Висновок: 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам. Таке роз'яснення надали нам в Нацполіціі", - сказано в повідомленні.

У поліції пояснили, що така сама норма існує й в Кодексі адміністративних правопорушень, де передбачена відповідальність - штраф 170 гривень. Так, за вчинення цього правопорушення вдруге протягом року - штраф 255 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де найчастіше паркуються водії-порушники - статистика

"Відповідно до держстандартом номерні знаки виготовляються методом штампування. А у випадку з 3D-номерами - цифри та букви просто приклеюються, і додає, що раніше такі знаки замовляли виключно як сувеніри", - розповів директор фірми з виготовлення знаків Олег Бойко.

У Києві запрацював в тестовому режимі новий сервіс повернення автомобіля зі штрафмайданчика, завдяки якому, як обіцяють, зменшаться черги в пунктах видачі, а водії значно заощадять час. Новий сервіс працює за допомогою програми Kyiv Smart City, в яке треба буде ввести дані автомобіля і на основі цієї інформації буде створено електронну заяву на повернення авто.

Зараз ви читаєте новину «В Україні штрафуватимуть водіїв з 3D-номерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути