понеділок, 17 травня 2010 13:51

На Тернопільщині виходили 610-грамову дитину (ФОТО)
6

З Тернопільського обласного перинатального центру "Мати і дитина" виписали місячного Владислава Томчука-Яловського. Він став найменшою дитиною, яка вижила в цьому медзакладі. Мати народила хлопця на п"ятому місяці від зачаття. Він важив 610 грамів.

Завідуюча відділом інтенсивної терапії новонароджених Неля Скубенко розповіла Gazeta.ua, що основна проблема дітей, які народжуються на такому терміні - неготовність до самостійного дихання.

"В дитини злипаються легені. Тож ми ввели спеціальний препарат, щоб цього не сталося. Після цього хлопчика підключили до апарату штучної вентиляції легень. Такий апарат маємо один на область - нам його подарував фонд Пінчука", - сказала вона.

Зараз хлопчик перебуває під наглядом медиків з обласної дитячої лікарні. Мати постійно біля сина. Кожні три години зціджує молоко для його харчування. Він з"їдає по дві чайні ложки молока.

"Ще три роки тому, до того як Україна перейшла на європейські стандарти реєстрації пологів, дитина, яка народилася з вагою менше кілограма не вважалася живою людиною. Такого новонародженого реєстрували як "плід". Якщо плід проживав сім днів, то переходив в статус дитини. Ще в 90-х роках дитина, яка народилася з вагою менше кілограма, практично не мала шансів вижити. Таких фантастичних результатів як порятунок новонародженого вагою 600 грамів вдається досягнути тільки завдяки новітнім медичним технологіям", - повідомила Скубенко.

Батьки назвали хлопчика Владиславом.

"Чоловікові дуже подобались актори Турчинський і Галкін. Вибирали між цими іменами. Я написала їх на папері і кинула в шапку. Чоловік витягнув Владислава", - сказала матір новонародженого Наталя Томчук-Яловська.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині виходили 610-грамову дитину (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути