Ексклюзиви
середа, 01 червня 2016 14:36

У зв'язці Путін-Медведчук є шанс, що всі наші полонені будуть звільнені - Соскін

У зв'язці Путін-Медведчук є шанс, що всі наші полонені будуть звільнені - Соскін
Олег Соскін

Віктор Медведчук витягнув з російського полону не тільки українську льотчика Надію Савченко, а і її сестру Віру, про це не варто забувати. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

"Ми ж всі чудово розуміємо і знаємо, що Савченко - далеко не єдина людина, яку Медведчук витягнув з російського полону. Її сестру Віру мали заарештувати, проти неї в Росії відкрили кримінальну справу за образу судді. Ми ж всі прекрасно пам'ятаємо, що Віру могли заарештувати, коли вона сиділа в машині з дипломатичними номерами. У програмі Шустера Віра сама сказала, що її витягнули тільки завдяки Медведчуку. За її словами, це єдиний реально діючий політик", - сказав Соскін.

Ця інформація, за словами політолога, тепер підтвердилася і у випадку з Надією Савченко. "Зараз вже ні для кого не секрет, що ще з березня саме Медведчук займався питанням обміну Савченко. Власне, це не дивно, так як в Мінській групі саме він і займається питанням обміну військовополонених. Іншими словами, це — сектор його відповідальності", - зазначив політолог.

Соскін вважає знаковим той момент, що Путін особисто підтвердив найактивнішу участь Медведчука у вирішальному періоді звільнення Савченко.

"Таким чином Путін засвідчив, що Медведчук — та фігура, з якою російський президент працює безпосередньо в Україні. Але справа в тому, що після такої заяви Порошенка апріорі виглядає як друга фігура. І якщо Путін і його оточення візьмуть рішення звільнити всіх українських полонених і засуджених, які перебувають на території РФ, то виконувати функцію оперативного менеджера, безсумнівно, буде саме Медведчук, але ніяк не Порошенко. У зв'язці Путін-Медведчук дійсно є шанс, що всі наші полонені будуть звільнені", - прогнозує Соскін.

Зараз ви читаєте новину «У зв'язці Путін-Медведчук є шанс, що всі наші полонені будуть звільнені - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути