Ексклюзиви
пʼятниця, 19 серпня 2011 11:50

У Швеції продається будинок зі скелетом вихідця з Росії

У Швеції продається будинок зі скелетом вихідця з Росії

У Швеції на продаж виставлено будинок разом з останками колишнього господаря, які зберігаються в ньому ще з Середньовіччя.

У підвалі будинку на острові Вісбю в Балтійському морі, викопана могила, в якій лежить скелет. Вміст могили можна  розглянути через скло, яким вона закрита.

На думку вчених, скелет, швидше за все, належав чоловікові - вихідцю з Росії, який помер приблизно 800 років тому.

Сама будівля була збудована на фундаменті російської православної церкви, занедбаної і зруйнованої ще в Середньовіччі. У будинку три спальні. Помешкання виставлене на продаж за 4,1 млн крон (640 тисяч доларів).

За словами агента з продажу нерухомості Лейфа Бертвіга, боятись скелета абсолютно не потрібно, тому що він "лежить в освяченій землі". Бертвіг додає, що покупець будинку стане володарем справді унікальної нерухомості - адже "складно підібратись до історії ще ближче".

Однак покупцеві, хто б він не був, доведеться розділити доступ до історії ще з двома людьми - господарями сусідніх будинків, тому що гвинтові сходи, що спускаються в колишню крипту собору, де й розташовується стародавня могила, знаходяться в загальному дворі на три будинки.

Втім, навіть якщо будинок вам не дістанеться або у вас просто немає грошей на його купівлю, шанс побачити скелет у вас все одно є: місцевий краєзнавчий музей періодично організовує для туристів екскурсії до древньої могили.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції продається будинок зі скелетом вихідця з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути