Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2009 16:32

У США закінчилася 70-річна "мильна опера"

У США закінчилася 70-річна "мильна опера"

18 вересня 2009 року телеканал CBS покаже останню частину найдовшої "мильної опери" в історії ЗМІ - серіалу "GuidingLight" ("Світло, що вказуэ шлях").

Прем"єра радіоспектаклю, автором якого була Ірна Філіпс, відбулася через п"ять днів після церемонії інавгурації президента Франкліна Рузвельта, 25 січня 1937 року.

До 1947 року радіопостановки були в програмній сітці NBCRadio, а потім права на них придбала компанія CBS, яка в 1952 році трансформувала "GuidingLight" в телевізійний серіал.

Кар"єра багатьох відомих нині голлівудських акторів почалася саме в цій "мильній опері". Так, з 1980 по 1981 року в серіалі знімався Кевін Бейкон, який грав роль важкого підлітка, в 1989 році роль няні, яка доглядала дітей однієї з головних героїнь, грала Каліста Флокхарт.

У серіалі також знімалися Джеймс Ерл Джонс, Рубі Ді та інші актори. За час свого існування "GuidingLight" більше 300 разів номінувався на різні нагороди і отримав більше 90 призів, зокрема DaytimeEmmyAward.

У квітні 2009 року керівництво компанії CBS повідомило глядачів про те, що у зв"язку з низькими рейтингами серіалу він транслюватиметься до 18 вересня 2009 року.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У США закінчилася 70-річна "мильна опера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути