Ексклюзиви
середа, 16 червня 2010 20:53

У США стюардеса посадила літак із 225 пасажирами

У США стюардеса посадила літак із 225 пасажирами

Стюардеса авіакомпанії American Airlines допомогла посадити авіалайнер з 225 пасажирами на борту, замінивши другого пілота, який занедужав. Це відбулося на повітряному судні, яке виконувало рейс із Сан-Франциско (штат Каліфорнія) у Чикаго (штат Іллінойс).

Другий пілот лайнера, на борту якого перебували 225 пасажирів і 7 членів екіпажу, занедужав. У нього з'явились симптоми, характерні для грипу.

"Він перейшов у пасажирський салон, після чого капітан корабля звернувся за допомогою до пасажирів, у яких була б ліцензія пілота, - розповів офіційний представник American Airlines Тім Вагнер. - Серед мандрівників такої людини не знайшлося, проте права пілота комерційної авіакомпанії знайшлися в однієї з бортпровідниць. Вона й зайняла в кабіні місце другого пілота, після чого літак без пригод приземлився в міжнародному аеропорту О'Хейр ".

Стюардеса, ім'я якої не називається, передавала необхідні відомості членам екіпажу, а також зачитала контрольний перелік перевірок перед посадкою. Додаткові відомості про винахідливу стюардесу, в тому числі про її досвід пілотування цивільних літаків, не розголошується.

Хворому льотчикові було надано медичну допомогу в одній з лікарень Чикаго, і після короткої госпіталізації лікарі відпустили його додому.

Схожа історія сталася 2008 року. Літаком компанії Air Canada, який у січні здійснив аварійну посадку в ірландському аеропорту Шеннон, управляла стюардеса. Під час польоту один з пілотів пасажирського "Boeing-767", що летів з Торонто в Хітроу, почав проявляти явні ознаки психічного розладу.

Другий пілот вивів його з кабіни і ізолював, однак при цьому отримав травми зап'ясть. У зв'язку з цим капітан літака, що перевозив 146 пасажирів, змушений був розшукувати нових пілотів безпосередньо на борту. Одна зі стюардес заявила, що має комерційну ліцензію на управління повітряним судном. Жінці було запропоновано зайняти крісло другого пілота. Посадка пройшла успішно. За підсумками розслідування капітан літака і стюардеса отримали подяки.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У США стюардеса посадила літак із 225 пасажирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути