Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2010 10:36

У Середземному морі круїзний лайнер накрило гігантською хвилею

У Середземному морі круїзний лайнер накрило гігантською хвилею

Щонайменше дві людини загинули, ще шестеро отримали поранення на борту круїзного лайнера "Луї Меджесті" в Середземному морі після того, як судно накрило гігантською хвилею. Загиблі є громадянами Італії та Німеччини.

Інцидент стався в Ліонській затоці після того, як судно вийшло з порту Марселя і узяло курс на Барселону. Хвиля пошкодила вікна на п"ятій палубі судна, внаслідок чого вісім осіб отримали осколкові поранення. Причиною смерті двох людей стала втрата крові.

Судно Louis Majesty, що належить кіпрській компанії Louis Cruises, йде під панамським прапором. На його борту знаходяться 1350 пасажирів і 580 членів екіпажу.

27 лютого на країни Західної Європи обрушився ураган "Ксинтія", в епіцентрі якого швидкість вітру досягала 60 метрів на секунду. Згодом він був визнаний найсерйознішим ураганом за останні 11 років. В результаті удару стихії загинули 50 осіб.

Найсерйознішого збитку було завдано Франції. На думку аналітиків, це було викликано тим, що з моря узбережжя цієї країни захищали греблі часів Наполеона, багато з яких не ремонтували жодного разу з моменту побудови. За попередніми даними, виплати страховиків постраждалим від "Ксинтії" у Франції складуть один мільярд євро.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Середземному морі круїзний лайнер накрило гігантською хвилею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути