субота, 20 серпня 2011 18:53

У Рівному пройшов парад заміжніх "наречених"
46

Фото: Фото: Олена Власова

Понад 50 дівчат у білих сукнях гуляють в суботу центром Рівного на першому в місті параді наречених. По обіді біля Свято-Покровського собору зібралися усі, хто після весілля залишив у себе весільну сукню. Рівнянки наново зробили вечірній макіяж та зачіски.

"Раз уже купила сукню, то не пилитися же їй у шафі. А продавати не хочу – нехай потім донькам або онучкам згодиться, - міркує 22-річна Яна Клочко. – Живемо з чоловіком в Іспанії, приїхала до родичів на пару місяців. Вдома сидіти нудно, а тут придумали таке свято - і сукню знову в діло! В Іспанії весілля набагато скромніші за українські і таких парадів немає".

Яна Клочко та 25-річна Оксана Яковчук на місце зустрічі приходять першими. За півгодини до них приєднуються ще 49 дівчат у білому – приїжджають компаніями у мікроавтобусах та автомобілях. Обговорюють, хто коли вийшов заміж і скільки часу витратив на підготовку. Усі вбрані в пишні класичні сукні, лише одна обрала собі коктейльну синю.

"Я з 6-ої в перукарні. Нервуюся, як перед весіллям, бо всі оглядатимуть. Хоча побралися 2 роки тому. Уже й син є, взяла його сюди – грається на руках у бабусі", – показує одна з "наречених".

Наречені ловлять і пришпилюють вельони, які здуває з голів сильний вітер. Родичі стоять поодаль. За командою фотографів дівчата шикуються по-двоє і йдуть вулицею. У кожної на руці є бирка з номерком.

"Весілля – це свято, де дівчина відчуває себе королевою. Нехай сьогодні згадають про це знову, - каже одна з організаторів акції Ірина Філатова, з журналу "Весільний сезон". – Дівчата на парад зголошувалися самі. Сукні вони взяли свої, а ми безкоштовно зробили їм макіяж і зачіски."

Парад наречених привертає увагу перехожих. Водії сигналять, а молодь знімає їх на мобільні телефони.

Дівчата пройшли містом на високих підборах зо 2 км – від собору до головного парку, звідти до Театральної площі. У парку зі сміхом лізуть до фонтану, запускають повітряні кульки, бігають навздогін на шпильках та спускаються з гірок. Біля першої же аптеки біжать по пластирі – натерли ноги.

Хода триває понад 3 години. Після прогулянки на дівчат чекають конкурси на кращі зачіску та макіяж. 

Зараз ви читаєте новину «У Рівному пройшов парад заміжніх "наречених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути