пʼятниця, 23 лютого 2007 09:42

У Росії залишилось 5% здорових дітей

За даними останньої загальної диспансеризації, дітей з хронічними захворюваннями у Росії - 40%. Але, як вважає головний педіатр Росії, академік РАМН Олександр Баранов, реальні показники набагато вищі.

- Здорових дітей у нас залишилося лише 5-10%, - говорить Баранов.

На його думку, до такої ситуації призвів комплекс причин. Перша - за останні роки фактично ліквідували дитячу санаторну службу в країні. Зникли здравниці Криму, Прибалтики, майже всі дитячі табори санаторного типу продані або приватизовані. Отже, діти, які потребують лікування наслідків гострих захворювань, його не отримують.

Ще одна причина - харчування: і вдома, і у школах. Система шкільного харчування практично знищена. Звідси хвороби органів травлення, опорно-рухового аппарата - діти відчувають дефіцит кальцію, оскільки в їхньому раціоні відсутнє молоко.

У зв"язку з цим найшкідливішими харчовими продуктами академік вважає калорійні напої, окрім натуральних соків. У них дуже багато консервантів, штучних фарбників, хімічних добавок, які викликають і алергію, і надмірну вагу. На друге місце він ставить чіпси з їхнім холестерином. На третє місце по шкідливості Баранов поставив бутерброди, сухарі тощо.

На думку Баранова, йде фізична деградація сучасних дітей - знижується навіть життєва місткість їхніх легенів. У сучасних школярів спостерігається зниження сили кисті - вона на 17-20% нижча, ніж була 15-20 років тому. Дуже багато дітей з підвищеною вагою і з дефіцитом ваги (по 15-20% і тих і інших), повідомляє МК.

Зараз ви читаєте новину «У Росії залишилось 5% здорових дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути