четвер, 20 березня 2008 08:00

У Росії під час польоту вибухнув Су-25, пілот загинув

У Примор"ї над одним з центральних районів краю у четвер вибухнув штурмовик ВПС РФ Су-25. Пілот, що не встиг катапультуватися, загинув. Аварія сталася близько 10:30 за місцевим часом, повідомляє  "Интерфакс" з посиланням на джерело у військовому відомстві краю. Літак виконував політ з аеродрому Чернігівка.

"Літак впав на землю в районі селища Новосєльскоє Спаського району, пілот загинув. можливою причиною загибелі літака став несанкціонований підрив боєприпасів", - сказав співбесідник агентства. Джерело далекосхідного агентства Deita.ru указує і на іншу можливу версію: нібито з борту на землю надійшла інформація про спалах двигуна літака.

У даний час спеціальна військова комісія з"ясовує всі обставини трагедії.

Аварія сталася  над військовим полігоном у районі озера Ханка (Південний захід Примор"я). Пошуково-рятувальні роботи ведуться підрозділами Далекосхідного підрозділу ВПС і ППО.

Нагадаємо, що востаннє катастрофа військового літака Су-25 сталася у червні 2006 року. Штурмовик розбився під Брянськом під час тренувального польоту, пілот загинув.

Штурмовик Су-25 створений у ОКБ імені Сухого. На початку 1980-х років успішно пройшов випробування і був рекомендований до прийняття на озброєння. Максимальна швидкість польоту у землі - 975 кілометрів на годину. На озброєнні Су-25 знаходяться гармати калібру 23 міліметри і 30 міліметрів, керовані ракети класу повітря-повітря, некеровані ракети, бомби, у тому числі і з лазерним наведенням.

Для розслідування причин катастрофи в авіагарнізон Чернігівка вилетіла комісія Міноборони РФ. Військова прокуратура Владивостока порушила кримінальну справу. За попередніми даними, у ході виконання бойової стрілянини сталася відмова авіаційної техніки, що призвело до катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «У Росії під час польоту вибухнув Су-25, пілот загинув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути