неділя, 08 квітня 2012 11:26

У Росії секс-меншини не втомлюються доводити поліції, що гомофобія - незаконна
7

Фото: ФОТО Reuters

Активісти петербурзької гей-спільноти оголосили 7 квітня "днем мовчання".Таким чином вони спробували висловити протест проти дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Пікети біля концертного залу "Октябрьский" - його учасники стояли на площі з заклеєними скотчем ротами - завершилися затриманнями кількох активістів.

6 квітня в петербурзькому суді слухали першу справу про пропаганду гомосексуалізму, хоча судити затриманих ЛГБТ-активістів поки не стали.

А одна з найбільших рекламних компаній відмовилася розміщувати в центрі Петербурга плакати з фотографіями Чайковського, Цвєтаєвої та Нурієва і цитатами з їх творів і листів, що свідчать про одностатеве кохання.

Плакати були розцінені як "пропаганда мужолозтва і лесбіянства", згідно з нещодавним законом. Засновник руху Московського гей-прайду Микола Алексєєв судиться з автором цього закону Віталієм Милоновим, а гей-активісти вимагають перевірити на предмет екстремізму пропозицію диякона Андрія Кураєва зірвати петербурзький концерт Мадонни, яка засудила закон.

Закон проти пропаганди гомосексуалізму не тільки увійшов в силу, а й зібрав перші плоди: 5 квітня ЛГБТ-активісти Кирило Непомнящий та Олексій Кисельов були затримані за проведення одиночних пікетів біля Палацу творчості юних на Невському проспекті.

Ніч вони провели в поліції, але суд був відкладений.

"Це був такий провокаційний пікет, ми хотіли бути затриманими за пропаганду гомосексуальності. Автор закону пан Мілонов неодноразово говорив, що даний закон не спрямований проти публічних акцій, свободи зібрань. Перший же випадок застосування цього закону засвідчив, що влада брехала.Закон сформульовано настільки загально, що будь-яка згадка гомосексуальності може опинитися під забороною ", - говорить голова російської ЛГБТ-мережі Ігор Кочетков

Зараз ви читаєте новину «У Росії секс-меншини не втомлюються доводити поліції, що гомофобія - незаконна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути