понеділок, 28 січня 2008 11:48

У Росії з"явиться організація, яка пропагує армійську службу

Найближчим часом у Росії може з"явитися нова громадсько-політична молодіжна організація федерального масштабу, яка займеться пропагандою армійської служби. Новий рух з"явиться в результаті модернізації Російської оборонної спортивно-технічної організації РОСТО (ДОСААФ), план якої складено на 2008-2013 роки, і називатиметься "ДОСААФ-захист". За планами керівництва РОСТО, рух планує вступити в конкуренцію з молодіжними об"єднаннями, що вже діють, наприклад "Нашими" і "Молодою гвардією", і "говоритиме з молодими людьми однією мовою", пише "Комерсант". У РОСТО пояснили, що ця мова вже знайшла віддзеркалення в головному проекті організації: "Росії потрібен особисто ти!" – кампанії щодо залучення молоді в армію. Програмний документ проекту "Лист молодому співвітчизникові" доводить, що "сильне покоління не може складатися тільки з охоронців, торговців і менеджерів".

Як відзначає видання, наголос у плані модернізації РОСТО робить на допризовну підготовку. Автори концепції мають намір відновити повноцінне викладання початкової військової підготовки, створивши для цього спеціалізовані регіональні центри з вивчення "Основ безпеки і життєдіяльності" і профцентри з освоєння робочих військово-промислових спеціальностей. Школярів чекає відновлення військово-патріотичної гри "Зірниця" і створення нових спортклубів з військово-прикладних видів спорту. А старшокласників і студентів – членство в новому громадському русі "ДОСААФ-захист", який опікуватиметься пропагандою армійської служби в юнацькому середовищі під гаслом "Йди служити – за тобою ДОСААФ".

У прес-службі Міноборони від ініціативи дипломатично дистанціювалися, повідомивши, що "якість допризовної підготовки РОСТО не завжди відповідала потребам армії, але військове відомство готове до нових форм співпраці, наприклад до зміцнення матеріальної бази центрів РОСТО".

Тим часом, пише "Комерсант", очевидно, що новий проект РОСТО не можна вважати чистою ініціативою знизу. Ще наприкінці 2006 року, в розпал скандалу з рядовим Андрієм Сичовим, якому ампутували кінцівки після знущань товаришів по службі, екс-міністр оборони, а нині перший віце-прем"єр Сергій Іванов оголосив, що допризовну підготовку в системі РОСТО (ДОСААФ) слід відновити, спрямувавши на розвиток організації 10 млрд рублів протягом трьох років.

У прес-службі РОСТО повідомили, що суми в 10 млрд крб. на виконання нової концепції держава поки не гарантує, проте щорічний бюджет організації складе близько 1,5 млрд крб., причому ряд відомств, зацікавлених у співпраці з РОСТО (Генштаб Міноборони, Росспорт і Міносвітнауки), вже пообіцяли збільшити свою частку в загальному кошторисі.

У РОСТО розраховують, що проект отримає підтримку керівництва країни. У понеділок організація звернеться до кандидата в президенти Росії Дмитра Медведєва. Як заявив глава організації Юрій Камишанов, керівництво РОСТО впевнене, що "ряд ідей може серйозно зацікавити Дмитра Медведєва, наприклад щодо профосвіти та з армійської тематики. За великим рахунком це наш внесок у майбутні профільні федеральні програми і національні проекти", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Росії з"явиться організація, яка пропагує армійську службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути