Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2023 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ видали виправдання, чому ПВК "Вагнер" не зупинили на шляху до Москви

В РФ видали виправдання, чому ПВК "Вагнер" не зупинили на шляху до Москви
Найманцям з ПВК "Вагнер" в ході їх збройного заколоту вдалося так далеко просунутися вглиб Росії тому, що основні сили були сконцентровані біля Москви, заявив глава Росгвардіі Віктор Золотов. Фото: скріншот

Найманцям з ПВК "Вагнер" в ході їх збройного заколоту вдалося так далеко просунутися вглиб Росії тому, що основні сили були сконцентровані біля Москви.

Столицю РФ бунтівники не взяли б. Таке виправдання видав глава Росгвардіі Віктор Золотов під час виступу, повідомляють російські ЗМІ.

Він пояснив, що швидке просування "Вагнера" по країні можна пояснити концентрацією сил біля столиці і гордо заявив, що будь-які провокації в Москві, якби вони виникли на тлі заколоту, були б придушені.

"Ми знали, що переможемо, Москву бунтівники не взяли б", – заявив Золотов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заговорив про розкрадання Пригожиним мільярдів рублів

При цьому він оцінив роботу силових структур під час військового заколоту як "чудову".

Крім того, Золотов, вже традиційно для російської влади, звинуватив у всьому Захід. За його словами, "заколот був інспірований Заходом і наклався на амбіції Пригожина".

Також Золотов стверджує, що до початку заколоту "зі стану Пригожина" нібито надходила інформація про його підготовку, називалися дати з 22 по 25 червня. Чому ніхто нічого не зробив з цією інформацією для запобігання заколоту, Золотов не уточнив.

Крім того, він сказав, що у Росгвардії з'явиться важке озброєння і танки, це питання обговорювалося з президентом Володимиром Путіним.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

23 червня ватажок "вагнерівців" звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців.

Зараз ви читаєте новину «В РФ видали виправдання, чому ПВК "Вагнер" не зупинили на шляху до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути