неділя, 22 вересня 2013 13:31

В результаті вибухів у християнській церкві в Пакистані загинули 53 людини

В результаті вибухів у християнській церкві в Пакистані загинули 53 людини
Фото: AFP

Щонайменше 53 людини загинули і понад вісімдесят отримали поранення в результаті нападу терористів на християнську церкву в місті Пешавар на північному заході Пакистану. Про це повідомляє Agence France -Presse з посиланням на дані медиків.

Крім того, в результаті атаки більше 100 людей отримали поранення. Багато з них, за словами лікарів, перебувають в критичному стані.

Теракт стався 22 вересня. За даними Reuters, двоє терористів- смертників привели в дію вибухові пристрої біля церкви, коли парафіяни почали залишати її після недільної служби. Місцева влада, стверджує, що в момент теракту в храмі було близько шестисот осіб.

Пакистанські військові оточили церкву, повідомивши, що будуть її охороняти деякий час. Влада поки нічого не повідомляє про ймовірних організаторів теракту. Також жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за вибухи .

Як відзначає AFP , цей теракт став одним із самих найбільших нападів на християн Пакистану за останні роки. Всього в цій країні, більшість жителів якої складають мусульмани, живуть близько трьох мільйонів християн (1,6 відсотка від загального числа населення).

Зараз ви читаєте новину «В результаті вибухів у християнській церкві в Пакистані загинули 53 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути