понеділок, 09 лютого 2009 08:48

В результаті пожежі згоріли 130 австралійців

В результаті пожежі згоріли 130 австралійців

Кількість жертв лісових пожеж на півдні Австралії досягло 130 осіб. Поліція не виключає, що жертв може побільшати: пожежі розгораються все сильніше. За даними місцевих ЗМІ число загиблих може зрости ще як мінімум на сто людей. Двом паліям, яких влада називає терористами і ворогами Австралії, пред"являть звинувачення у вбивствах.

Без електрики залишились 15 міст

В результаті пожеж знищено щонайменше 750 будинків, сотні людей залишилися без притулку. Вогонь поглинув вже більше 220 гектарів.

Пошкоджена головна лінія електропередачі в штаті Вікторія. Без електрики залишилися Черчилль, Каллігні, Лонгверрі, Бродфорд та ще 11 міст. В умовах неконтрольованих пожеж відновні роботи вкрай ускладнені, тому жителі цих міст залишаться без світла принаймні ще тиждень.

Коли паліїв зловлять, їм будуть пред"явлені звинувачення у вбивствах. У штаті Новий Південний Уельс вже двоє звинувачені в підпалах: це 31-річний чоловік і 15-річний підліток.

З пожежею борються 4 тис. пожежників штату Вікторія, до них приєдналися волонтери з інших австралійських штатів.

Пожежа, що розпочалася два тижні тому в штаті Вікторія в районі Мельбурну, розповсюджується в штат Новий Південний Уельс. Погодні умови в зоні вогню сприяють пожежам, температура повітря досягає 47 градусів за Цельсієм, жара супроводжується сильними вітрами, що швидко розносять вогонь. За даними австралійських метеорологів, в найближчий день очікується аномально спекотна погода в штаті Вікторія.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що за всю історію Австралії пожеж таких масштабів з численними людськими жертвами ще не було.

До цього найбільш масштабними в історії Австралії вважалися пожежі 1983 року в штатах Вікторія та Південна Австралія, жертвами яких стали 75 людей. Тоді було знищено близько 3 тис. будинків.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Интерфакс, РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В результаті пожежі згоріли 130 австралійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути