неділя, 09 травня 2010 12:57

У полон до сомалійських піратів потрапив ще один українець

У полон до сомалійських піратів потрапив ще один українець
Сомалійські пірати захопили ще два судна - танкер Marida Marguerite, що йшов під прапором Маршаллових островів і тайванське риболовецьке судно Tai Yuan-227, повідомляє Associated Press.

На борту танкера знаходилися 22 члени екіпажу: 19 індійців, двоє громадян Бангладеш і один громадянин України, уточнив представник військово-морських сил Євросоюзу капітан британських ВМС Джон Харбор.

Як повідомляє ВВС з посиланням на представника військово-морських сил Євросоюзу, судно, яке належить німецькій компанії і призначене для перевезення хімічних продуктів, було захоплене в 190 км на південь від Оману.
Танкер прямував з Індії до Бельгії. Судно, тоннажністю 8505, призначене для перевезення хімічних продуктів. Воно працювало на компанію-оператора OMCI Shipmanagement.

Про захоплення риболовецького судна заявила адміністрація Тайваню, передає Associated Press.

За її даними, судно втратило зв'язок з власником ще в четвер, 6 травня, коли прямувало у бік Мальдівських островів. Наступного дня пірати вийшли на зв'язок з господарем Tai Yuan-227, повідомивши про викрадення судна і членів екіпажу.

"Судно після захоплення змінило курс і попрямувало у бік узбережжя Сомалі, що дає нам право стверджувати, що викрадення - справа рук сомалійських піратів. Ми сподіваємося, що інші судна, що знаходяться в цьому регіоні, будуть пильні і не допустять того, щоб їх захопили ті ж пірати, які викрали Tai Yuan-227 ", - наголошується в заяві тайванського керівництва.

За даними Міжнародного морського бюро, в 2009 році сомалійські пірати здійснили 217 нападів і захопили 47 суден.

За матерiалами: РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «У полон до сомалійських піратів потрапив ще один українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути