пʼятниця, 05 жовтня 2007 20:31

На згадку про Політковську в Парижі виставили 18 трун

В п"ятницю п"ятого жовтня активісти міжнародної організації "Репортери без меж" провели на паризькій площі Трокадеро акцію, приурочену до роковин вбивства журналістки "Нової газети" Ганни Політковсько], яка була застрелена в під"їзді свого будинку 7 жовтня 2006 року, повідомляється на сайті цієї організації.

На площі були виставлені портрети президента Росії Володимира Путіна і 18 трун, які, за задумом організаторів акції, символізували 18 журналістів, убитих в Росії за час правління Путіна."Ми закликаємо російські власті не називати імен підозрюваних в цій справі. - йдеться в зверненні "Репортерів без меж" про розслідування вбивства журналістки "Нової газети", - Кілька тижнів тому в ході розслідування відбувся несподіваний поворот, який не може не викликати неспокою, але ми сподіваємося на те, що судовий розгляд почнеться найближчим часом".

27 серпня генпрокурор Росії Юрій Чайка оголосив про арешт десяти підозрюваних у вбивстві Ганни Політковської. Він заявив, що арештовані були безпосередній виконавець, а також організатори і посібники злочину. Серед них - колишні співробітники МВС і ФСБ, а також троє вихідців з Чечні. При цьому Генпрокуратура розкрила ім"я тільки одного з підозрюваних - співробітника УФСБ по Москві і Московській області підполковника Павла Рягузова.

Рідні Ганни Політковської заявили, що вважають оприлюднення Генпрокуратурою даних про хід розслідування і, зокрема, імен підозрюваних, передчасним і розцінюють як розголошування таємниці слідства.

11 вересня відносно Рягузова було збуджено справу по статті 285 УК РФ (зловживання посадовими повноваженнями). Воно було об"єднане в одне виробництво із справою про вбивство Політковськой. Проте у останній справі звинувачень Рягузову не пред"явлено. 21 вересня з четвертої спроби Московський окружний військовий суд видав санкцію на його арешт.

Зараз ви читаєте новину «На згадку про Політковську в Парижі виставили 18 трун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути