пʼятниця, 23 січня 2009 10:27

В ООН впевнені, що Україну чекає дефолт

В ООН впевнені, що Україну чекає дефолт

Україна є найвірогіднішим у світі кандидатом на дефолт, вважають експерти ООН. Цікаво, що документ побачив світ ще у жовтні, але в Україні ця перспектива поширилася лише днями, щоб посіяти паніку, але не серед економістів.

Дефолт означає невиконання зобов"язань. Досі найяскравішим прикладом сучасності була Росія 1998 року. Тепер експерти ООН передрікають таку ймовірність і для України. За нуль взяли вірогідність дефолту у США.

У звіті ООН про стан і перспективу світових економік в цьому році Україна очолила список потенційних неплатників за зовнішніми боргами. За нами Венесуела і та ж Росія – на третьому місці. Україна не Росія, і навіть не Україна 98-го, переконаний колишній міністр фінансів Ігор Юшко.

Попри схожість тенденцій – діри в бюджеті латають зиченими за кордоном грошима, - є чимало відмінностей. Тоді гроші давали під шалені відсотки і ненадовго, імпорт плив рікою а експорт животів. Нині попри світову кризу ситуація зворотна.

І ще одна суттєва відмінність – у 98-му в боргах була переважно держава, нині левова їх частка – борги корпорацій. Позичене державою більшість міжнародних угод дозволяють або відтермінувати, або реструктуризувати. Те ж що треба погасити терміново бюджет подужає запевняє міністр економіки. За його словами, до дефолту України ще далеко, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «В ООН впевнені, що Україну чекає дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути