середа, 01 червня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В ООН підрахували, скільки мирних українців загинули від рук окупантів

В ООН підрахували, скільки мирних українців загинули від рук окупантів
Управління верховного комісара ООН з прав людини продовжує фіксувати кількість жертв воєнних злочинів Росії. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Управління верховного комісара ООН з прав людини продовжує фіксувати кількість жертв воєнних злочинів Росії.

Від 24 лютого, коли РФ почала війну проти України, підрахували 9029 жертв серед мирного населення країни: 4113 загиблих і 4916 поранених. Про це йдеться на офіційному сайті ООН.

Більшість смертей серед цивільних були спричинені застосуванням загарбниками вибухової зброї з широкою зоною впливу, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

Серед убитих росіянами українців - 1550 чоловіків, 1023 жінки, 95 дівчат і 100 хлопчиків. А також - 69 дітей і 1276 дорослих, стать яких поки невідома. Поранених - 978 чоловіків, 658 жінок, 115 дівчат і 138 хлопчиків. Також серед них - 168 дітей і 2859 дорослих, стать яких поки невідома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки жінок загинуло на Азовсталі

Найбільше жертв на Донеччині та Луганщині - 5145 жертв: 2337 загиблих і 2808 поранених. На підконтрольній українській владі території - 4425 жертв: 2193 загиблих і 2232 поранених.

На території, яку поки контролюють російські терористи, - 720 втрат: 144 убитих і 576 поранених.

В інших областях України - Київ, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Херсонська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська, Рівненська, Вінницька та Житомирська області, які перебували під контролем уряду на момент загибелі, - 3884 жертви (1776 вбитих і 2108 поранених).

В ООН зазначили, що фактичні цифри значно вищі. Отримати інформацію з місць, де тривають інтенсивні бойові дії, важко: можуть бути затримки, а багато звітів все ще очікують підтвердження.

"Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Попасної (Луганська область), де є звинувачення у численних жертвах серед мирного населення", - додали.

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – International Day for Protection of Children ‒ прекрасне свято радості та надії.

Цього року у нашій країні цей день має особливе значення. Бо сьогодні наші діти гинуть від рук російських окупантів. Gazeta.ua зібрала добірку фото про те, як живуть і виживають українські діти в умовах війни, де ховаються від ворожих обстрілів, що їдять, де і чим граються.

Зараз ви читаєте новину «В ООН підрахували, скільки мирних українців загинули від рук окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути