Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2011 11:21

В Одесі з нагоди "Юморини" п'ятницю зробили вихідним днем

В Одесі з нагоди "Юморини" п'ятницю зробили вихідним днем

День сміху, 1 квітня, в Одесі традиційно оголошується неробочим днем у зв'язку із загальноміським святом хорошого настрою "Юморина". У програмі: яскравий карнавальний хід, виставка карикатур, численні шоу-програми, виставки, гала-концерт за участю зірок української і російської естради, молодіжна дискотека, а також багато чого іншого, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Стартує "Юморина" з традиційного відкриття пам'ятника письменникам ХХ століття у Саду скульптур Літературного музею (10:00). На Грецькій площі буде розбито Містечко конкурсів із "Чисто одеськими атракціонами" (з 10:00). У Міському саду з 11:00 відкриється виставка карикатур, об 11:30 відбудеться відкриття пам'ятника 12-ому стільцю після реставрації, а з 12:00 тут проходитиме "Дитяча Юморинка".

"Серцем "Юморини", як зазначають організатори, стане карнавал, тематично присвячений майбутнім заходам, які пройдуть в Одесі цього року: "Одеський кінофестиваль", "Джаз карнавал", "Гоблін шоу", "Парад нареченої" тощо.

Цього року карнавальний хід "Ласкаво просимо в Одесу" почнеться о 12:30, щоб туристи, що приїхали в місто на свято не встигли "набратися вражень" і алкоголю до його початку. Маршрут карнавалу пройде через вулиці Садова – Дерибасівська – Пушкинська – Думська площа – Приморський бульвар і завершиться о 14:30 на Екатеринінській площі.

З 14:30 до 16:30 на Приморському бульварі працюватиме майданчик атракціонів "Гонки на виживання".

З 15:00 до 18:00 на розі Пушкінської і Ланжерінівської відбудеться Гала-концерт першого міжнародного фестивалю клоунів "Комедіада". Водночас на Приморському бульварі біля Дюка пройде Парад команд КВН. Відразу після його завершення о 17:00 тут почнеться Діджей-парад, який триватиме до 22:00.

Також на розі Пушкінської і Ланжерінівської з 18:00 до 22:00 відбудеться Гала-концерт за участю зірок української і російської естради, який завершиться святковим фейєрверком.

Крім того, о 19:00 у Будинку клоунів почнеться вечірній гала-концерт першого міжнародного фестивалю клоунів "Комедіада", а у ДК Політеха у цей час відкриється сезон Першої Української ліги КВН. У концерт-холі "Сади Перемоги" виступлять "Comedy woman", а у Театрі музичної комедії - Студія "Квартал 95".

Одеська Гуморина вперше пройшла 1 квітня 1973 року. Її заснували колишні члени Одеської команди КВК, як День сміху. З 1976 по 1986 роки Гуморину було заборонено. А з 1987 року вона щорічно відбувається 1 квітня. Кожного року Гуморину відвідують не менше 100 тисяч людей зі всієї України.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі з нагоди "Юморини" п'ятницю зробили вихідним днем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути