вівторок, 16 березня 2010 13:22

В Одесі директора заводу посадили на 2 роки за затримку зарплати

В Одесі директора заводу посадили на 2 роки за затримку зарплати

Суворовський районний суд Одеси засудив колишнього директора "Одеського ливарного заводу" (Центроліт) до двох років тюремного ув"язнення за затримку заробітної плати працівникам підприємства. Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Суд визнав дії колишнього директора ливарного заводу винним у зловживанні службовим становищем, яке викликало важкі наслідки. Окрім позбавлення волі на 2 роки він також позбавлений права займати керівні пости протягом півтора року.

Прокуратура Суворовського району, до якого відноситься ливарний завод, порушила кримінальну справу відносно обвинуваченого за результатами перевірки діяльності підприємства в 2008 році.

За приписами райпрокуратури протягом 2009 року керівництво ВАТ погасило частину заборгованості із зарплатні на суму 40 тис. грн. За цей період до суду надійшло 50 позовних заяв від співробітників ливарного заводу з вимогами відшкодувати решту заборгованості.

Проте, станом на 1 лютого поточного року за підприємством числився борг із зарплатні 2 млн. 633 тис. 505 грн., значна частина якого накопичилася за попередні роки.

Наразі вирок набрав чинності. Яким чином буде відшкодований ливарникам їх заробіток, прокуратура не повідомила, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі директора заводу посадили на 2 роки за затримку зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути