середа, 05 травня 2010 11:08

В Одесі російських моряків зустрічали вигуками "Слава!" (ФОТО)

Великий десантний корабель "Цезарь Куников" причалив напередодні о десятій ранку до Морського вокзалу Одеси.

Гостей зустрічали більше сотні активістів з Прогресивної соціалістичної партії (ПСПУ) та партії "Родина". Люди махали державними українськими, російськими та партійними прапорами. Один чоловік з натовпу скандував: "Слава российскому флоту!". З гучномовців лунали пісні про перемогу над "помаранчевою чумою" та "мы - русские, а русские не здаються".

Більша половина зустрічаючих – пенсіонери, прийшли з квітами і хотіли подарувати їх російським морякам, але їх не пустили до корабля.

На борту "Цезаря Куникова" знаходиться 147 морських піхотинців Чорноморського флоту РФ. Коли корабель причалив, матроси вишикувались для показової зустрічі. Пізніше розійшлись відпочивати по каютах. П"ять хлопців з автоматами залишились на вахті. Повз них по борту ходили жінки з дітьми та квітами і фотографувались на згадку.

Привітати співвітчизників приїхав Консул Генерального консульства РФ в Одесі Андрій Сідєльніков.

"Корабель "Цезарь Куников" прибув до Одеси із Севастополя для участі в торжествах до 65-річчя Дня перемоги у Великій Вітчизняній війні. Моряки приймуть участь у параді, покладанні квітів на "Алеї Слави" до пам"ятника Невідомому матросу, в спортивних змаганнях разом із одеським гарнізоном. Політики тут не може бути ніякої. Тут тільки пам"ять нашим ветеранам: загиблим і живим. Наші два народи як у війну так і після неї будуть разом", - сказав Сідєльніков кореспонденту Gazeta.ua.

5 та 7 травня на годину "Цезарь Куников" стане доступним усім бажаючим. В ці дні, з четвертої до п"ятої вечора, кожен зможе піднятись на борт бойового судна.

В Одесі корабель стоятиме до 11 травня.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі російських моряків зустрічали вигуками "Слава!" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути