середа, 30 жовтня 2013 19:10

В Одесі потренувалися прибирати сніг при 15 градусах тепла
11

Фото: Фото: timer.od.ua

Спільні навчання всіх служб міста по підготовці до осінньо-зимового періоду відбулися 29 жовтня на Куликовому полі в Одесі.

Незважаючи на ясний і не по-жовтневому теплий день - стовпчик термометра показує близько 15 градусів - комунальники вчилися боротися з наслідками снігопаду.

Як розповів начальник міського управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Дмитро Шушулков, такі навчання проводяться у всіх обласних містах і населених пунктах країни.

В них беруть участь всі служби, які надають життєзабезпечення міста спільно з Міністерством оборони, МВС, ДАІ і ДСНС. Мета навчань - відпрацювати порядок дій в разі рясного снігопаду, ожеледі, урагани, підтоплення, великих пожеж та інше.

У заході взяли участь 42 одиниці техніки. Родзинкою став катер Марс 700, який працює без двигуна. Такі катери можуть пересуватися і по воді, і на суші, їх використовують для надання допомоги у водоймах і при повенях. У одеських рятувальників є шість таких катерів.

"У навчаннях відпрацьовуються три напрямки: перший - при сильному снігопаді прибирання снігу, другий - ремонт лінії електропередач, прибирання повалених дерев і гілок, а також порятунок, обігрів людей", - розповів Дмитро Шушулков.

Захід проходив наступним чином: працює міський штаб під керівництвом заступника мера Анатолія Орловського. Він збирає всі служби і дає їм завдання, які техніка повинна умовно виконати.

"Відсутність снігу не заважає. Ми повинні бути готові до всього, а коли випаде сніг, буде вже нічого тренуватися. Треба перевірити, яка техніка підготовлена, все в робочому стані і поставити оцінку кожній службі окремо", - пояснив начальник міського управління ГС НС України.

Основний очікуваний результат навчань - спільна робота всіх служб міста.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі потренувалися прибирати сніг при 15 градусах тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути