Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 14:50

У НАТО готові прийняти на роботу українського фахівця з оборони

У НАТО готові прийняти на роботу українського фахівця з оборони
У штаб-квартирі НАТО готові прийняти українського представника. Фото: nato.int

Штаб-квартира НАТО заявила про готовність прийняти українського працівника для роботи в оборонній сфері. Це стало можливим, після того як Україна долучилася до Програми розширених можливостей (Enhance opportunity program - EOP).

Про це виконувач обов'язків глави місії України при НАТО Георгій Толкачов розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Країни - члени Альянсу мають право й можливість направляти на роботу у штаб-квартиру НАТО своїх фахівців, це так званий IS - international staff - міжнародний персонал та IMS - international military staff - міжнародний військовий персонал. Адже, нагадаю, Північноатлантичний альянс - це військово-політична організація. Тепер завдяки ЕОР Україна, не будучи членом НАТО, отримає можливість направити у штаб-квартиру свого фахівця працювати в оборонній сфері. З Директоратом оборонних інституцій та нарощування потенціалу департаменту операцій у нас досягнуто принципової домовленості, і вони готові прийняти українського працівника у штаб-квартирі", - сказав Толкачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проводить військові навчання з НАТО

В. о. глави місії України при НАТО зазначив, що йдеться про 2-річний контракт для такого фахівця з можливістю продовження.

"Фінансування буде за рахунок України. Йдеться про дворічний контракт із можливістю продовження. Наш фахівець працюватиме не лише з українським оборонним плануванням, а й буде задіяний у роботі з партнерами та членами організації. Крім того, до його функціональних обов'язків входитиме робота з форматом "один партнер - одна програма", - пояснив Толкачов.

За його словами, на прибуття такого працівника можна очікувати, щойно Міністерство оборони здійснить добір кандидатів.

17 вересня Верховна Рада схвалила закон про розвідку. Цей проєкт необхідний для інтеграції України в НАТО, повідомляють експерти.

Закон визначає правові та організаційні засади функціонування розвідки. Встановлює соціальні гарантії працівників розвідувальних органів та порядок контролю за розвідкою.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО готові прийняти на роботу українського фахівця з оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути