субота, 19 серпня 2017 01:12

В Нацгвардії створили роту для пияк

В Нацгвардії створили роту для пияк
В Нацгвардії є рота для пияк. Фото: РБК

Національна гвардія України вирішила боротися з пияцтвом своїх військовослужбовців за допомогою створення спеціальних рот. Основну частину військовослужбовців-алкоголіків склали мобілізовані громадяни.

- Коли пішло у нас пияцтво, ми створили так звані роти статутного порядку в місті Золочеві на Львівщині. У нас туди три заїзди було. Тобто ми всіх, хто зловживав, умовно кажучи, - в основному це були мобілізовані, - збирали в групи по зоні АТО і відправляли до Золочева, - розповів заступник командувача Нацгвардією генерал-майор Ярослав Сподар в інтерв'ю агентству "Українські новини".

Генерал зазначив, що в даних спецрот основними методами боротьби з пияцтвом стали бесіди військовослужбовців з капеланами, психологами та медиками. Також військових лікували заняттями фізкультурою і загартовуванням.

- Бували у нас і такі, які по два рази туди їздили. Там, правда контингент попадався ... За 10 адмінпротоколів за вживання спиртного! І все 10 за час мобілізації! І йому нічого не зробиш, він за указом президента пішов служити, - уточнив Ярослав Сподар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія назвала небойові втрати за час АТО

Національна гвардія України - військове формування c правоохоронними функціями, входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) і призначене для виконання завдань із захисту і охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами - щодо забезпечення державної безпеки і захисту державного кордонів, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп і злочинних організацій.

Зараз ви читаєте новину «В Нацгвардії створили роту для пияк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути