вівторок, 11 серпня 2020 11:48

В МОЗ заявили, що кількість госпіталізованих з коронавірусом щодня зростає

В МОЗ заявили, що кількість госпіталізованих з коронавірусом щодня зростає
Міністр Степанов каже, що кількість хворих в лікарнях зростає. Фото: pixabay

З 11 липня в Україні кількість госпіталізованих хворих на коронавірус зросла на понад 1,6 тис. осіб.

На сьогодні до стаціонарних відділень лікарень госпіталізовано 5 тис. 549 осіб, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"А якщо взяти цифру, яка була місяць тому, тобто 11 липня, то це 3 тисячі 912 осіб. Ви бачите, як за цей час зросла кількість людей, які перебувають у лікарнях та лікуються від коронавірусу", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 1000 хворих та 3 десятки смертей: нові дані по коронавірусу в Україні

За його словами, кількість госпіталізованих зростає щодня. Зокрема у Львівській області уже 3-й день поспіль лікарні заповнені на понад 50%.

"Ми почали розгортати другу хвилю лікарень... Вони теж потужні. Там передбачено близько 10 тисяч ліжок. Але ми повинні розуміти, що скільки б ми не передбачили, все одно є певна межа, і саме тому у нас це викликає велике занепокоєння. Саме тому ми кажемо про дуже напружену ситуацію з розвитком Covid-19", - заявив Степанов.

Він запевняє, що за час пандемії лікарні намагаються максимально швидко забезпечити необхідним обладнанням, зокрема на 2,5 тис. збільшили кількість ліжок, які забезпечені централізованою подачею кисню, і їхню кількість продовжують збільшувати.

"Саме тому вчора на комісії ТЕБ та НС... я запропонував дати доручення головам облдержадміністрацій просто зараз почати максимально швидко працювати над збільшенням ліжок з підведеним киснем і довести цей показник до 80% від кількості відведених під Covid-19 ліжок", - сказав міністр.

Степанов нагадав, що в десятки разів збільшили кількість тестувань на коронавірус та відновлено систему епідемічного нагляду. Крім того, за його словами, за 4 місяці в лікарнях першої і другої хвиль кількість апаратів штучної вентиляції легень збільшена майже на 900 одиниць. Степанов зауважив, що в Україні очікували на другу хвилю коронавірусу у жовтні-листопаді, яка буде поєднана із сезонним захворюванням на грип, однак зростання кількості хворих розпочалося раніше. Він укотре закликав українців дотримуватися рекомендацій МОЗ.

Критеріям для послаблення карантину не відповідають 9 областей України. Поки що не готові до пом'якшення карантину Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Харківська, Чернівецька області.

Зараз ви читаєте новину «В МОЗ заявили, що кількість госпіталізованих з коронавірусом щодня зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути