Ексклюзиви
субота, 22 грудня 2012 18:01

У Москві затримали чоловіка, який жбурляв яйця в будівлю Держдуми Росії

У Москві затримали чоловіка, який жбурляв яйця в будівлю Держдуми Росії
Фото РІА Новости

У Москві затриманий чоловік, який кидав яйця у бік будівлі Держдуми в знак протесту проти закону "Діми Яковлєва". Про це повідомляє в суботу "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах столиці.

Чоловік був доставлений у відділ поліції, де представився журналістом одного з великих російських журналів, проте ніяких підтверджуючих документів не пред'явив, відзначать РІА Новини. У прес-службі ГУ МВС Росії по Москві підтвердили факт затримання і повідомили, що на порушника складено протокол про дрібне хуліганство. Після цього йому вручили явку в суд і відпустили.

За даними сайту "ОВС-інфо", що займається моніторингом затримань, йдеться про Олександра Буртин, який влаштував одиночну акцію протесту. Суд щодо цього інциденту відбудеться в понеділок о 10 ранку. У той же час "Ехо Москви" повідомляє, що разом з Буртином була затримана, але незабаром відпущена Юлія Вишневецька.

Радіостанція зазначає, що журналісти прийшли на акцію не в якості представників ЗМІ, а щоб висловити свою громадянську позицію. "Ехо Москви" розповідає, що в суботу москвичі весь день несуть до стін парламенту іграшки і запалюють там свічки на знак протесту проти прийнятого Держдумою в п'ятницю в третьому читанні законопроекту, розробленого у відповідь на американський "закон Магнітського". Серед інших заходів він передбачає заборону на усиновлення російських дітей громадянами США.

У дні розгляду закону в Держдумі біля будівлі парламенту проходили поодинокі пікети проти схвалення документа, під час однієї з акцій було затримано більше 10 осіб. На сайті "Нової газети" зібрано 120 тисяч підписів проти прийняття документа. Заборона на усиновлення критикували і високопоставлені чиновники, зокрема голова МЗС Сергій Лавров і міністр освіти Дмитро Ліванов. Однак президент РФ Володимир Путін назвав заборону на усиновлення адекватним заходом, зазначивши при цьому, що поки не бачив текст документа.

Зараз ви читаєте новину «У Москві затримали чоловіка, який жбурляв яйця в будівлю Держдуми Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути