понеділок, 17 вересня 2007 10:54

У Москві почався процес над агентом польських спецслужб

У Московському окружному військовому суді в понеділок почався процес над агентом польських спецслужб, майором Міноборони Сергієм Юреней, якого звинувачують у продажу секретної інформації польській розвідці. Засідання проходить у закритому режимі, повідомили в прес-службі суду. Керує групою держобвинувачів помічник головного військового прокурора РФ Раміл Шакуров.

За даними слідства, "громадянин Росії, військовослужбовець одного зі з"єднань Московського військового округу майор Юреня в 2005 році був завербований польськими спецслужбами".

Згідно інформації, яку мають органи російської контррозвідки, в 2005-2006 роках майор Юреня, "діючи з корисливих мотивів - за грошові винагороди - у збиток зовнішній безпеці РФ, зібрав і передав польським спецслужбам відомості про дислокацію, підлеглість і озброєння ряду військових частин і з"єднань Московського військового округу".

Також, "за завданням іноземної спецслужби Юреня зробив конкретні кроки з проникнення в кадровий апарат ФСБ Росії". Згідно висновку експертів, передані їм представникові іноземної спецслужби відомості "достовірні і являються державною таємницею", відзначили в прес-службі суда.

Кримінальну справу відносно Юрені було порушено 6 березня 2007 року Слідчим Управлінням ФСБ РФ. Цього ж дня він був затриманий.

У ході попереднього слідства Юреня визнав себе повністю винним у пред"явленому йому звинуваченні в державній зраді. У серпні 2007 року кримінальну справу направили на розгляд до Московського окружного військового суду, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Москві почався процес над агентом польських спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути