Ексклюзиви
неділя, 16 лютого 2014 21:31

У Миргороді під час народного віче прийняли рішення демонтувати пам'ятник Леніну
5

Фото: Микола Марченко

У курортному Миргороді на центральній площі сьогодні провели народне віче.

Люди стоять із плакатами: "Україні потрібен Степан Бандера", "Партія регіонів– партія окупантів", "Путін! Руки геть від України".

"Ті люди, що на Майдані, я знаю їхні настрої. Вони не дозволять маніпулювати собою",– каже у мікрофон Василь Третецький. - Ця влада кримінальна розуміє тільки силу, і тільки. І вихід один - відставка. Ніяких перемовин. Із шахраями не можна вести перемовини, бо вони обдурять. Вони звикли зовсім до інших правил".

Із натовпу якась жінка викрикує: "Бандеровцы, вы что, крови хотите для наших детей!".

Кілька чоловіків просять її покинути майдан і проводять в сторону автобусної зупинки.

"Я хочу звернутися сьогодні до жінок. Є одна жінка серед нас, котра приїздить аж із Остапівки, щоб підтримати наш Євромайдан. Я хочу, щоб і миргородські жінки сходилися сюди теж, бо від нас багато що залежить. Є гарні слова: "Сором мовчки гинути й страждати, як маємо в руках хоч заржавілий меч". Їх сказала наша землячка Леся Українка. Я хочу щоб жінки відчували і свою мужність, і свій смисл у відстоюванні своїх прав. Запрошуйте своїх чоловіків, своїх сусідів, щоб не боялися, приходили сюди. Лише у єдності – сила", – говорить Людмила Розсоха.

"Багато хто відстоює тут Леніна. Ця людина перед сімнадцятим роком була у кайзерівській Германії. Звідти була переправлена у Російську імперію у запечатаному вагоні набитому дойчмарками Кайзера. Ця людина після жовтневого перевороту мала ціль лише одну – Україну задушити і український народ виморити. І ці дії були однозначно планомірними, вони будувалися на людській ненависті. Ця людина, прийшовши із більшовиками до влади, ввела червоний терор, за червоним терором пішла боротьба із контрреволюцією, тобто просто вибивали увесь цвіт інтелігенції", – лине із мегафона над майданом.

Учасники віче приймають резолюцію, щоб пам'ятник кату українського народу Володимиру Леніну у Миргороді було демонтовано.

Далі присутні на миргородському віче пройшли маршем центральними вулицями міста.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді під час народного віче прийняли рішення демонтувати пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути