середа, 08 червня 2011 15:09

У Міносвіти "змінили" адміністративний поділ України, і "утворили" Криворізьку область

У Міносвіти "змінили" адміністративний поділ України, і "утворили" Криворізьку область

Міністерство науки і освіти, молоді і спорту України планує застосувати по всій Україні криворізький досвід об'єднання вузів.

Як повідомляє газета "Известия в Украине", про це заявив начальник відділу моніторингу вищої освіти і освіти дорослих Микола Фоменко.

"На сьогодні міністерство не розробило чіткий перелік вузів, які плануються об'єднати. Можу лише сказати, що ми діятимемо за прикладом Криворізької області", - цитує газета слова Фоменка. При цьому чиновник з Міносвіти уточнив, що об'єднуватимуться криворізькі технічний, педагогічний та економічний університети, їхні філіали, а також два науково-дослідні інститути, і що таку практику об'єднання планується "застосувати по всій Україні".

Тим часом експерти кажуть, що крім позитивних сторін політики Міністерства освіти існує низка підводних каменів. Мається на увазі, що в процесі об'єднання можуть залишитися без роботи викладачі і навіть цілий ректорат університетів.

"У об'єднаного вузу не може бути два ректора, проректора і т.д. Логічно, що когось доведеться звільнити ", - сказав "Известиям" координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

У свою чергу в міністерстві заперечують заяви подібного роду. "Жоден співробітник університету не залишиться без роботи. Буде розроблена спеціальна політика дій, що зберігає за співробітниками їхні робочі місця ", - сказав Фоменко.

Кривий Ріг – місто в Дніпропетровській області, адміністративний центр Криворізького району.

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти "змінили" адміністративний поділ України, і "утворили" Криворізьку область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути